Η SPPARC μετατρέπει τον πολυώροφο χώρο στάθμευσης του Kensington σε σχολείο

0
Η SPPARC μετατρέπει τον πολυώροφο χώρο στάθμευσης του Kensington σε σχολείο

Το πρώην γκαράζ Olympia στο West Kensington συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Ιστορικής Αγγλίας το 2018 για τον «τολμηρό, βελτιωμένο σχεδιασμό του που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά μακριές λωρίδες υαλοπινάκων» καθώς και για «ένα σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη του πολυώροφου πάρκινγκ στη Βρετανία. ‚.

Αλλά το κτίριο πρόκειται τώρα να μετασκευαστεί ως επταώροφο κτίριο μικτής χρήσης, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου 450 μαθητών (6.574 μ.2), γυμναστήριο (887μ2) και ένα ξενοδοχείο 204 δωματίων με σαλόνι, αίθουσες συσκέψεων, χώρο υποδοχής και τραπεζαρίας (11.056μ.2).

Η ανάπτυξη αποτελεί μέρος του γενικού σχεδίου Olympia ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών από τη Heatherwick και την SPPARC, το οποίο εγκρίθηκε το 2019 και θα δει το εκθεσιακό κέντρο 132 ετών να ανακαινιστεί ως «πολιτιστικός κόμβος». Το σχέδιο, που υποστηρίζεται από την Yoo Capital και την Deutsch Finance, περιλαμβάνει επίσης 51.000 εκατ.2 χώρος γραφείου.

Μια προηγούμενη έκδοση της ανάπλασης του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, στην οποία δόθηκε άδεια με το γενικό σχέδιο Olympia, περιλάμβανε έναν κινηματογράφο στον χώρο αντί για ένα σχολείο.

Το ιδιωτικό σχολείο θα εστιάζει στις δημιουργικές τέχνες και θα λειτουργεί από τον Όμιλο Alpha Plus και το Brit School. Θα διαμορφωθεί σε οκτώ ορόφους και ένα υπόγειο, ενώ ένα νέο θέατρο θα είναι διαθέσιμο για κοινοτική χρήση τα βράδια της καθημερινής.

Το κτήριο μικτής χρήσης στην οδό Maclise Road θα διαθέτει λωρίδες από γυαλί και τούβλα στην πρόσοψή του, ενσωματώνοντας το αυθεντικό στυλ του πάρκινγκ της δεκαετίας του 1930, το οποίο σχεδιάστηκε από τον πρώιμο μοντερνιστή Joseph Emberton.

Οι σχεδιαστές στο Hammersmith and Fulham Council δήλωσαν ότι το κτίριο θα «έχει διακριτικό χαρακτήρα και ύψος και κλίμακα ανάλογα με τη θέση του στο βόρειο άκρο του εκθεσιακού χώρου Olympia όπου καταλαμβάνει δύο εξέχουσες γωνίες».

Πρόσθεσαν ότι το κτίριο «θα είχε μια σαφή ιεραρχία με τους επάνω ορόφους πίσω από ένα στηθαίο, έτσι ώστε ο ρόλος και οι αναλογίες του διατηρημένου δομικού πλαισίου MSCP να είναι ευανάγνωστες μέσα στο πλέγμα της πρόσοψης».

Ο Trevor Morriss, διευθυντής της SPPARC, δήλωσε: «Η επανεξέταση και ο επανασχεδιασμός του κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων του 1937 για την παροχή χώρων εκπαίδευσης θα χρησιμεύσει στο να κάνουμε το κύριο σχέδιο μας για την Ολυμπία πιο περιεκτικό και προσβάσιμο σε όλους.

«Ως πολιτιστικός κόμβος και εκθεσιακό κέντρο για δημιουργικούς, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους με πάθος για τις παραστατικές τέχνες να συμμετάσχουν στην αναγέννησή τους. να συνεισφέρει στην ποικιλόμορφη κοινότητά του και να μοιράζεται ιδέες με τον ίδιο τρόπο που προωθεί το Εκθεσιακό Κέντρο Olympia εδώ και έναν αιώνα».

Τα σχέδια εγκρίθηκαν ομόφωνα από την επιτροπή προγραμματισμού του Συμβουλίου Χάμερσμιθ και Φούλαμ τον Σεπτέμβριο.

Schreibe einen Kommentar