Ο νικητής του βραβείου Stirling παίρνει το πράσινο φως για τις βεράντες Passivhaus στο νότιο Λονδίνο

0
Ο νικητής του βραβείου Stirling παίρνει το πράσινο φως για τις βεράντες Passivhaus στο νότιο Λονδίνο

Τα σχέδια του νικητή του βραβείου RIBA Stirling 2019 θα δουν την κατασκευή τριών νέων ταράτσων σε ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενη γη στο Downham Estate, από την Arcus Road. Η πλειονότητα της τοποθεσίας είναι κατάφυτη λιβάδια που χρησιμοποιήθηκε ως χωρίσματα τη δεκαετία του 1980, αλλά περιλαμβάνει επίσης 31 παρωχημένα γκαράζ και ένα τετράγωνο κατοικιών οκτώ κατοικιών, το οποίο θα κατεδαφιστεί.

Τα σπίτια θα είναι 100 τοις εκατό οικονομικά προσιτά, με 25 να χαρακτηρίζονται ως Προσιτό Ενοικίαση Λονδίνου και 11 Κοινόχρηστη Ιδιοκτησία στο Λονδίνο. Τα σπίτια θα είναι επίσης κατά 55 τοις εκατό οικογενειακού μεγέθους, με 14 μονόκλινα, τέσσερα δίκλινα, 16 τρίκλινα και δύο τετράκλινα.

Οι διώροφες και τριώροφες βεράντες, οι οποίες αναπτύσσονται από μη κερδοσκοπικό σύλλογο στέγασης υπό την ηγεσία κατοίκων Κοινοτική Κατοικία Φοίνιξθα έχει κόκκινο-καφέ τούβλο και πιο σκούρες πλίνθους, καθώς και παράθυρα με σκελετό αλουμινίου και οροφές από ψευδάργυρο.

Οι σχεδιαστές στο Lewisham Council είπαν: «Η κλίμακα και η άρθρωση της μάζας, σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας λεπτομέρεια και υλικότητα, θα διασφάλιζε την ανάπτυξη [sat] άνετα μέσα στο υπάρχον δομημένο πλαίσιο».

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σχεδιασμός ήταν «υψηλής ποιότητας» και ότι «η μέτρια αύξηση της πυκνότητας θα αντιπροσώπευε τη βέλτιστη χρήση της γης», προσθέτοντας ότι δεν είχαν εντοπίσει δυσμενείς επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης γειτονικών σπιτιών.

Ο David Mikhail, ιδρυτικός διευθυντής στο Mikhail Riches, δήλωσε: «Η σύντομη ενημέρωση του πελάτη μας ζητούσε πιστοποιημένο Passivhaus, αλλά και να στοχεύσει καθαρό μηδενικό άνθρακα (σε λειτουργία/χωρίς αντιστάθμιση), καθιστώντας το έργο σημείο αναφοράς στο Lewisham με χρηματοδότηση από την Αρχή του Ευρύτερου Λονδίνου.

«Ο σχεδιασμός μας για τρεις βεράντες σε μια περιοχή με ήπια κλίση προσφέρει μια φιλική προς τους πεζούς και όμορφα διαμορφωμένη νέα κοινότητα. Διαχείριση αλλαγών επιπέδου με στέγαση σε ταράτσα, ενώ εργάζεστε εντός του κελύφους του κτιρίου, [with the] αυστηρότητα του Passivhaus ήταν προκλητική. Η λύση μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια συνεχή στέγη, με κλίση με το σημείο και κατασκευασμένη από μέταλλο όρθιας ραφής.

Και πρόσθεσε: «Μαθήματα από [our Stirling Prize-winning] Η Goldsmith Street στο Norwich περιλαμβάνει κτίρια σπιτιών και διαμερισμάτων σε βεράντες, με νότια όψη. Στο Arcus Road, η γεωμετρία της τοποθεσίας μας επιτρέπει να κάνουμε ευρύτερους δρόμους – με πλάτος 17 μέτρα αντί για 14 μέτρα.‘

Ο Μιχαήλ είπε ότι η πρακτική είχε λειτουργήσει Σχεδιασμός Τοπίου SEED για τη δημιουργία ενός δρόμου που εξισορροπεί τα «βιώσιμα αστικά συστήματα αποχέτευσης με πάρκινγκ και παιχνίδια για μικρά παιδιά» και που «βελτιστοποιεί τις ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση».

Η αίτηση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Lewisham τον περασμένο μήνα.

Δορυφορική προβολή του ιστότοπου:

Schreibe einen Kommentar