Ο Σέπαρντ Ρόμπσον κερδίζει την έγκριση για να μετασκευάσει διατηρητέα γραφεία της δεκαετίας του ’60 στο Μάντσεστερ

0
Ο Σέπαρντ Ρόμπσον κερδίζει την έγκριση για να μετασκευάσει διατηρητέα γραφεία της δεκαετίας του ’60 στο Μάντσεστερ

Το μπλοκ γραφείων του Μοντερνισμού ολοκληρώθηκε το 1968 από τον Χάρι Τέγκιν των Brett, Pollen & Teggin και εισηγμένη το 2000 για τον «εντυπωσιακό σχεδιασμό» του, ο οποίος «σέβεται και ανταποκρίνεται καλά στην τοποθεσία του και το βικτοριανό τοπίο του δρόμου».

Το μπλοκ διαθέτει κάτοψη σε σχήμα Ζ και σειρές από παράθυρα oriel με γυαλί και λεπτομέρειες από αλουμίνιο βαμμένες σε μπρούτζο.

Ωστόσο, το κτίριο παρέμενε άδειο τα περισσότερα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τώρα ο Sheppard Robson και ο προγραμματιστής Bruntwood σχεδιάζουν να βελτιώσουν το εσωτερικό του κτιρίου και να δημιουργήσουν μια «είσοδο σε στυλ φιλοξενίας», ενώ παράλληλα ανακαινίζουν την πρόσοψή του.

Μια νέα είσοδος θα επανατοποθετηθεί στο κέντρο του κτιρίου για να δημιουργηθεί μια υπαίθρια πλατεία και μια σκεπαστή βεράντα σε έναν προηγουμένως αχρησιμοποίητο χώρο. Το σχέδιο θα εισαγάγει επίσης χώρο καφέ στο κτίριο και θα δημιουργήσει χώρο λιανικής μπροστά στην King’s Street.

Η εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου, από τον εσωτερικό βραχίονα του Sheppard Robson, ID:SR, θα έχει «μια όψη και αίσθηση στα μέσα του αιώνα με ζεστά ξύλα, φυσικά φινιρίσματα και πλούσιους, γήινους τόνους», ενώ το κτίριο θα έχει επίσης ένα νέο ταράτσα.

Άλλα χαρακτηριστικά που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν γυμναστήριο, στούντιο ευεξίας, αποδυτήρια, χώρο αποθήκευσης ποδηλάτων, θέσεις συνεδριάσεων, αίθουσες συσκέψεων, σαλόνι συνεργασίας και αίθουσα προβολών.

Η επένδυση του κτιρίου θα «αναδημιουργηθεί πιστά», σύμφωνα με την ομάδα του έργου, με νέους αρμούς επένδυσης από τρισδιάστατους εκτυπωτές – μια διαδικασία που θα επιτρέψει βελτιωμένη αεροστεγανότητα και ενεργειακή απόδοση στο κτίριο.

Θα δοθούν επίσης αντικαταστάσεις στα παράθυρα, ενώ θα αποκατασταθούν τα εξωτερικά ψηφιδωτά.

Τα σχέδια εγκρίθηκαν από υπαλλήλους σχεδιασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μάντσεστερ, με απόφαση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (24 Οκτωβρίου).

Το όραμα του Sheppard Robson για το Pall Mall Court στο Μάντσεστερ

Ο Alex Smith, συνεργάτης του Sheppard Robson, δήλωσε: «Έχουν καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για την πιστή αναδημιουργία της πρόσοψης του κτιρίου, με τη διαδικασία να περιλαμβάνει τη λιχουδιά που συνήθως συνδέεται με την εργασία σε ένα ιστορικό κτίριο.

Είναι μέσα που λαμβάνει χώρα η πιο ριζική επανεξέταση

«Είναι μέσα που λαμβάνει χώρα η πιο ριζική επανεξέταση, δημιουργώντας σύγχρονους, αποτελεσματικούς και ανανεωτικούς χώρους εργασίας και ανέσεις που πλαισιώνονται από την πρωτότυπη σχεδιαστική γλώσσα του κτιρίου».

Ο Andrew Butterworth, εμπορικός διευθυντής στο Bruntwood, δήλωσε: «Δεδομένης της ιστορικής φύσης του κτιρίου, τα σχέδια ήταν πολύπλοκα, έπρεπε να τηρούν την κληρονομιά του χώρου, ενώ παράλληλα να παραμένουμε συνειδητά και να παρέχουν έναν δυναμικό και καινοτόμο χώρο για τους πελάτες μας.

«Έχουμε βαθιά επίγνωση της ευθύνης μας να βοηθήσουμε τόσο τους πελάτες μας όσο και τις πόλεις στις οποίες δραστηριοποιούμαστε να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας.

«Παράλληλα με το υπάρχον σύμπλεγμα προνοητικών χώρων εργασίας στο κέντρο της πόλης μας, το εμβληματικό Pall Mall θα λειτουργήσει ως σχέδιο για βιώσιμες ανακαινίσεις και θα βοηθήσει τους πελάτες μας και την ευρύτερη πόλη να επιτύχουν τις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες της».

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 και να ολοκληρωθούν αργότερα μέσα στο έτος.

Υπάρχουσα προβολή ιστότοπου:

Schreibe einen Kommentar